Friday 19 September 2008

We like it loud

Pealkiri peaks kõik ütlema - juttu tuleb lauast. Muide, kunagi ei tea, mida vaja võib minna. Oma postituse jaoks, kus ma kommentaaris arvutasin Tartu kui hüpoteetilise ruudu diagonaali, otsisin ma välja diagonaali valemi, ja nüüd läks mul seda vaja.



Pilt on blogipinna tõttu väike. Peale vajutades saad originaalsuuruse (1196 x 768), kust on näha ka joonisele kantud mõõdud.

Võtsin lauaplaadi diagonaaliosa kui hüpoteetilist ruutu mõõtmetega 52 x 61 cm. S = ½d² alusel tuli diagonaaliks ümardatult 79,65 cm. Laua põhiosa lõppeb ära enne arvtikorpuse kohta. Vanaisa pakkus mulle joonisel oleva kõrvalosa asemele ühte olemasolevat lauda, kuid esiteks see loksub ja teiseks pole seal ei arvutikorpuse pesa ega riiuli tagapõhja. Ka peab lisama märkuse, et joonis on esialge visand, kus pole arvestatud plaatide paksust, mis võiks olla 2 - 5 cm, ning mis sunniks kahe riiuliplaadi mõõtude ümberarvutamist. Arvestatud pole ka võimalike toetuslisadega, mida võib ehk vaja minna.

Joonise tegin programmiga Google SketchUp 6.4.112, mis on täiesti tasuta. Asjast huvitatutele ka programm ja projektifail. Programmi sees saab mudelit ka keerata, pööran tähelepanu arvutipesa kirdenurgas olevale avale, mis on arvutijuhtmete jaoks. Hetkel enam joonist muutma ei hakka, aga tegelikult tuleks ka lauaplaati väike auk, kust monitori- hiire- ja klaviatuurijuhe. samas tuleks vastav auk ka arvutipesa põhjaplaadile, kust näites skännerijuhe jookseks.

No comments: