Saturday 20 June 2009

A Night At The Opera

#89854 +(762)- [X]

[Jans] goodbye everybody
[Jans] i've got to go!
[Xi] gotta leave you all behind and face the truth
[Jans] mama! ooohoohooooo!
[Xi] i dont wanna die
[Jans] I sometimes wish i'd never been born at all
[Jans] [guitar break]
[Xi] i see a little sihlloetto of a man
[TilK] just woke up
[TilK] life is hard
[Jans] scaremous scaramous, will you do the fandago?
[Xi] thunderbolts and lightning
[Xi] very very frightning me
[Jans] Galileo
[Jans] Galileo
[TilK] ?
[Jans] Galileo figaro!
[TilK] u guys had a trip ?


Selle jutukatsitaadi lugemine tuletas meelde, et mul on ju olemas terve plaat, kust see lugu pärit. Lisaks on see veel sellest ajast, kui mulle meeldisid kõik Queen'i albumil leiduvad lood. Pole küll seda uuemal ajal üle kuulanud, aga näiteks Innuendo pealt mulle lihtsalt ei meeldinud mõned lood.

Eraldi tooks välja loo The Prophet's Song, mille keskmine osa hõlmab endas ligi kaht ja poolt minutit puhast kaanoni vormis häälte mängu!

Tundub, et Freddie Mercury osaks, vähemalt sellel plaadil, oli kirjutada lihtsaid klaveripalu; ka Bohemian Rhapsody on ju tema kirjutatud. Sellised armsad ja lõbusad lood on veel Lazing On A Sunday Afternoon ja Seaside Rendezvous. Freddie kirjutatutest on esiletõusev ka Love Of My Life, mis on muidugi kurvapoolsem lugu.

Ja ega ta kirjutaski vaid ühe loo veel, ülejäänud on kirjutanud Brian May, miinus kaks erandit ning muidugi ka God Save The Queen, mis on, nagu ma aru saan, mitte ainult Suurbritannia, vaid ka teiste maade kui mitte rahvushümn, siis vähemalt kuninglik hümn. Brian May kirjutatutest tõstan esile loo '39, kus ta ka ise laulab.

Ahjaa, Queen'i järgmine plaat, A Day At The Races, on, nagu juba näha, nime poolest sarnane ning kaanekujunduski on sarnane. Muide, mõlema albumi nimed on filmide järgi.

Ning on selgunud, et We Are The Champions kirjutas Freddie juba selle albumi jaoks ehk aastal 1975, aga tundes, et lugu ei sobi selle albumiga, avaldas selle alles 1977. aasta plaadil News Of The World.

No comments: