Thursday 17 July 2008

Sex Affairs

Olin noor, kui E-Rotic tuli, kuid piisavalt vana, et mäletada. Kuu aega enne minu kaheteistkümnendat sünnipäeva nägi ilmavalgust singel Max Don't Have Sex With Your Ex. Mitte, et ma hullult mäletaks, millal ma seda esimest korda kuulsin, aga ikkagi, kena teada. Järgneval kevadel ja suvel tulid välja grupi järgmised singlid, Fred Come to Bed ja Sex on the Phone, mais tuli ka kauamängiv, Sex Affairs.

Oktoobris tuli uus lugu Willy Use a Billy... Boy, mis oli juba singel nende 1996. aasta suvel ilmuvalt plaadilt The Power of Sex, kuid Jaapanis ilmus see nii äsjanimetatud plaadil kui ka seal aastase hilinemisega ilmunud debüütplaadil, samuti on jaapani variandil veel kaks lugu juures, mille näol on tegemist remixidega.

Willy Use a Billy... Boy oli viimane singel, mis oli sama lavalise koosseisuga. Valisin sellise sõnastuse, kuna pärast seda vahetus bändi esindav koosseis. Räppar Raz-ma-Taz'i asemele tuli Terence d'Arby ja naislaulja Lyane Leigh asemele võeti Jeanette Christensen. Omal ajal räägiti, et E-Rotic'u bosside sihilik plaan oli teha iga uus album erinevate tüüpidega, kuid hiljuti avaldati, et esiteks jäi Lyane Leigh bändi stuudiolauljaks aastani 1999 ja teiseks räppis bändi esikloo sisse ansambli Pharao laulja Deon Blue, kuid kõigi edaspidiste lugude räppar oli produtsent David Brandes ise.

David Brandes on ehk tänapäeva eesti noortele tuntud kui Vanilla Ninja endine mänedžer. Seda on ka kuulda, nimelt Vanilla Ninja lugu Don't You Realize on E-Rotic'u Don't You See the Light meloodiaga ja Vanilla Ninja My Puzzle of Dreams on E-Rotic'u Save Me meloodiaga. David Brandez on ka aga Bad Boys Blue boss ja kui E-Rotic'ul ilmus lugu Don't Say We're Through, siis aasta hiljem (1998) tuli Bad Boys Blue'l Out of the Blue, mis on isegi samade sõnadega, välja arvatud siis refrään. Brandese uus bänd Shanadoo, kes laulab jaapani keeles, on teinud käputäie E-Rotic'u lugusid. Kuulujutud käivad, et sel aastal ilmub E-Rotic'ult kaver Vanilla Ninja loost Liar.

E-Rotic on piisavalt kuulus, et teda netist leida, seega kui keegi pole veel neilt midagi kuulnud, võib tõmmata. Viimati olid saadaval nii nende kahe esikalbumi torrentid kui ka mittetäielikku diskograafiat sisaldav torrent. Netist rääkides aga pean ära mainima, et kuigi Shut Up (and Sleep with Me) on netis levinud kui E-Rotic'u lugu, on tegu siiski Sin with Sebastian'i looga.

E-Rotic teeb eurobiiti, rohkem ei oskagi öelda. Kui meeldib, kuulake, kui ei meeldi, mis siis ikka. Ainuke asi, millele ma pahasti vaatan, on see, kui te soovite, E-Rotic ja nende ilmunud looming kaoks maamunalt. Kui kõik saaks hävitada selle, mis neile ei meeldi, poleks maakeral elu, sest kuskil vihkab keegi ka teid. Minule E-Rotic meeldib, ja meeldib ka oma lemmikuid originaalplaadil omada, seega tellisin Sex Affairs'i jaapani versiooni. Esitasin tellimuse 14. aprillil 2008, plaadi sain kätte 15. juulil 2008. Ah et milleks aastaarvu välja tõin? Ma ju hoolin oma lugejatest; tänu toodud aastaarvule saavad Jevgeni ja Martin teha topeltöögi: vähe sellest, et tänapäeval leidub ajast ammu maha jäänud kuseajusid, kes kuulavad sellist saastaropsi, mõni virtsaõgard raiskab sellise ekstreempasa peale veel raha ka!

No comments: