Monday 15 June 2009

Move It!

Mingis mõttes saan ma tänapäeva teismelistest aru, sellest, kui nad ei oska head muusikat hinnata. Aasta oli 1994, kui tuli välja I Like To Move It, sellele järgnes Can You Feel It? ja mängiti uuesti kuumaks juba 1993. välja tulnud Go On Move. Olin 12 ja meeletult põnevil, saades tädilt jõuludeks Reel 2 Real'i ja The Mad Stuntman'i piraatkasseti Move It!. Oodates sama rämedaid tantsulugusid nagu eelmainitud singlid, olin ma väheke pettunud.

Kuid paar aastat tagasi selle albumi netist tõmmanuna leidsin üllatusega, et tegu on väga hea plaadiga. Eelmainitud singlid on selline omanäoline eurodance, mida viljelesid välismaal The Outhere Brothers ja Eestimaal Must Q, kuid teised albumilood on enamuses märksa pehmemad, aga siiski sama mõnusad. Singlitena lasti plaadilt välja muide ka Conway ja Raise Your Hands. Sõnaga muide seoses veel, et muide, juutuubis on üks video miks MTVst, kus on kokku miksitud Zig & Zag'i Them Girls ja Reel 2 Real'i Raise Your Hands, mis tegelikult kaudselt näitab Musta Q saundi sarnasust Real 2 Real'i saundiga, sest mõlemad videomiksis olevad lood on kirjutanud Erick Morillo, kes on siis loogika põhjal kirjutanud ka Armastuse Mudeli muusika. Pole vaja nõeltega öelda, et Must Q jäi sellise saundi juurde pidama.

Lastele on I like to move it, move it muidugi tuttav filmist Madagascar ning on muidugi ka selle teises osas, kuid kuigi Borat laulab nii, nagu multifilmine kohane, on originaal ikka...

No comments: