Sunday 25 January 2009

Dreamland

Paljud teavad lugu Ride On Time, isegi kui nad ei tea, kes on esitaja. Ja need, kes arvavad, et lauldakse Right On Time, ei eksi tegelikult eriti palju, kui üldse. Nimelt sämplib lugu Loleatta Holloway laulu Love Sensation ning säplitud rida kõlab: thank you baby, 'cause you're right on time. Pealkirja trikk on kõigest selles, et ameeriklaste T kõlab tihti kui D.

Natuke imelik on minu arvates loo Ride On Time pidamine üheksakümnendate hitiks, sest tegelikult tuli lugu välja 1989 juulis. Samas mängiti seda lugu usinalt ka aasta hiljem ning pealegi on üheksakümnendate hitiks ka Chris Isaak'i Wicked Game, mis ilmus aastal 1989, kuid sai tuntuks aastal 1991, pärast selle kaasamist ühte filmi.

Dreamland'il on aga ka teisi nii-öelda hittlugusid ehk siis singlina välja antud laule, neli neist üsna edukad. Huvitav on aga instrumentaal Ghost Box, mis on küll täitsa omaette lugu, kuid mille vahepealsed meloodiakäigud meenutavad nende tuntuimat lugu.

Kui sa väidad, et sulle meeldib kaheksa- või varaste üheksakümnendate muusika, kuula ära ka see plaat, sest tegu on mõnusalt rahuliku tantsumuusikaga. Ning tõenäoliselt hakkab sulle meeldima ka lugu I Don't Know Anybody Else.

No comments: