Sunday 20 April 2008

The Album

Samal päeval Boney M.'i plaadiga hankisin endale Haddaway 1993. aasta plaadi The Album (2nd edition). Võrreldes originaaleditsiooniga on siin kaks uut lugu – Stir It Up ja Tell Me Where It Hurts – ning tracklist on veidi teises järjekorras. Poest sain plaadi osta seetõttu, et see anti aastal 2007 uuesti välja - au, mille teenimiseks peab nimi tõesti suur olema.

Haddaway või asetada ühele pulgale selliste "ühe hiti imedega" nagu Culture Beat, Rednex või E-Rotic. Kõigil kolmel oli omal ajal veel hitte, nii ka Haddaway'l. Täna on kuulus vaid Alexander Nestor Haddaway debüütsingel, kuid antud albumilt ilmusid veel singlid Life, I Miss You, Rock My Heart ja eelmainitud Stir It Up, millest kaks esimest olid samaväärsed hitid nagu What Is Love. Lisaks osutusid Haddaway järgmise, 1995. aasta plaadi pealt ilmunud Catch A Fire ja Fly Away samuti üsnagi edukateks. Kahjuks pole edasised plaadid ('98, '01, '02, '05, '08) edu saavutanud.

I Miss You on kõige ballaadilikum lugu plaadil, aga sellised mõnusa äraolemise lood on just albumi keskel ja lõpupoole. Kuigi skippimist ei vääri ükski lugu, ootan muuhulgas lugusid When The Feeling's Gone ja Tell Me Where It Hurts, millest viimast kuulan ka vahel mitu korda järjest.

Muideks, menuhiti What Is Love kuulsusele on kaasa aidanud ka armastatud klipp Saturday Night Live'is, mis hiljem arenes ka täispikaks filmiks – A Night at the Roxbury. Roxbury sketši ainetel on tehtud ka muide üks Pepsi reklaam, mida enam Youtube'is ei ole, nagu ka seda SNL klippi. Samuti on lugu üks tihedamaid külalisi erinevatel Superhits of the 90's kogumikel.

No comments: