Wednesday 3 September 2008

Tõusev päikene näeb meid suudlemas veel

Kuulasin täna öösel Suvehitti 1995 ning nägin kahe looga seoses midagi unes. Esimene oli Maarja-Liisi loo Kohtumine muusikavideo.

Võimalik, et esimese septembri ajel seisnes video süžee selles, et Maarja-Liis läheb esimest korda uude kooli. Video oli peaaegu halltoonides ning Maarja-Liisil oli paks potisoeng. Peaaegu halltoonides tähendab seda, et esinesid õrnad värvid, mille, ma pakun, saaks nii, et sulatada kokku sama pilt halltoonides ja värviliselt, kusjuures värviline oleks pealmine kiht ja tema intensiivsus oleks ehk 25%. Video tundus olevat võetud ühe võttega või siis oli see väga hästi kirjutatud. Koolimajal oli kas mitu hoonet või oli ta п-tähe kujuline. Maarja-Liis jõudis ühte nurka (tähe sees), ja vaatas ust otsivalt ringi. Võttes aluseks täheanaloogia, oli ta п-tähe sees kirdenurgas ja peauks asus lääneküljel. Peaukse ees olid sambad ja väike madal platvorm, ehk noh, uhke sissekäik.

Ukselähedastest akendest vaatasid kõik Maarja-Liisi, kes millegipärast sisse ei läinud, vaid istus platvormile maha ja võttis läpaka välja ja hakkas netti minema. Ma vaatasin, et jõukas laps või produtsendid, et Eestis aastal 1995 läpakaga netti. Kusjuures hakkas ta ka muusikat kuulama ja pööras ekraani meie poole, kus oli hallil taustal suurte reljeefsete värviliste tähtedega Gala Freed from Desire. Tal oli veel seal arvutis abimees, umber nagu Office'i kirjaklamber, aga inimese kujuga, kes hakkas ka midagi tegema, aga ma enam ei mäleta, mida. Video lõppes sellega, et kaader lipsas puude latvadesse ja liikus näitamaks tuules lehvivat Eesti lippu, kusjuures lipp oli võrdses vahekorras sinine ja valge ning must oli vasakul küljel sinise-valge piiril olev pisike teemant.



Teine nägu on õrnalt seotud Code One'i looga Kuum. Kõndisin mõõda looklevat teed, emme tuli vastu. Tema läks kodupoole ning veidi aja pärast avastasin, et mul pole pleierit ja igav on niiviisi kõndida. Hakkasin koju tagasi minema, tee viis justkui üle liivaluidete. Õues oli palav ja mu ees kõndis palja ülakehaga mees, kelle õlg oli natuke Päikesest põlenud. Tundus, nagu oleks nii tema kui samas olnud jäätisetreileris olev neiu leelutanud: Kuum, siin on nii kuum.

2 comments:

Saila said...

Selline lipp meeldiks mulle rohkem kui trikoloor.
aga must teemant .... ei tähenda üldjuhul head :)
kas riik on hädaohus?!

Peeter said...

Tahaks loota, et mitte. Samas nägin täna öösel unes Eesti pommitamist.