Sunday 6 January 2008

Vassili kirjad

Viimati, kui Marit minupool käis, me rääkisime päris pikalt Last.FM’is olevatest ebakorrektsetest laulupealkirjadest, seega need, kes mind vihkavad ja arvavad, et ma olen alati ainus, keda miski häirib, laske end maha. Veel enam, Last.FM’is on kohe grupp Correct your tags vms.

Et no nagu näiteks kellegi kontol on top artistiks My Songs, ja siis no näiteks kuulatavaimad lood: My Songs – Scooter – Fire ja My Songs – Nirvana – Smells Like Teen Spirit; näited meelega lugudest, mis tegelikult erievat stiili esitajatelt. Onju. Muidugi võib-olla pani kasutaja ise artistiväljale “My Songs”, kuid tõenäoliselt on tegu netist tõmmatud ja korrigeerimata täägidega lugudega. Mõlemal juhul on tulemus hale. Nagu näiteks seegi, et kuigi Last.FM FAQ kenasti ütleb, et kuna kontole kantakse vaid lugu ja seega ei saa keegi teada, kas sa kuulad illegaaset või legaalset muusikat, siis kui sa jätad loo täägi kujule Scooter – Fire www.piraatillegaalsus.com, siis pole kahtlustki, et see on äkki mingitpidi legaalne.

Täägid nagu Scooter – Age of Love – 04 – Fire on ka jamad. Noh, et artistiväljale on topitud ka albuminimi ja tiitliväljale ka loo järjekorranumber albumil. Vanasti, mingi viis või enam aastat tagasi polnud MP3 täägil loonumbrit, aga tänapäeval on nii number, album, kui kasvõi loo autor võimalik panna vastavasse lahtrisse. Veel üks asi, mis oli see “viis või enam” aastat tagasi. Lahtritel oli tähepiirang peal, ja osadel kasutajatel on vist sellest ajast pärit update’imata failid, noh, mis on ju näha. Näiteks see, kui lugu pealkirjaga Have You Ever Seen the Rain on Blue Shoes on mingi Have You Ever Seen the Ra.

Novot. Ja suht rõve on ka see, et näiteks MC Hammer’il on kuulatavamate lugude top kümnes umbes pooled lood U Can’t Touch This misspellingud. Esiteks jah, ´ ja ` on rõhumärgid, mitte ülakomad, ja no “You” asemel “U” on lihtsalt artisti enda otsus. Valestikirjutajad hankigu omale originaalplaat, et ümbriselt lugeda, või siis mõni netiallikas nagu www.discogs.com, mis on suht täpne ja modereeritud andmebaas.

Viimaks, ma saan aru, et kantsulud on hullult lahedamad kui ümarsulud, aga minuteada käivad või on vähemalt levinum panna remixid ümrsulgudesse. Jah, ka mitu sulgu järjest, nagu Groovejet (If This Ain't Love) (Spiller's Extended Vocal Mix).

4 comments:

Anonymous said...

kuule käi õige putsi. sellessuhtes, et mind ei koti mingi kuradi täääääääääääääääääääg mind kotib lugu ise. ja mine kuradi kustuta oma last.fmi konto ära kui ei meeldi. ära vingu, raisk. ma vihkan seda.

Anonymous said...

Aitäh arvamuse eest.

Anonymous said...

käi perse.

Anonymous said...

Mind häirib ka "Scooter – Age of Love – 04 – Fire" stiilis jama.