Wednesday 24 December 2008

Jõulufilmid

Jõulud on püha, mille arvelt raha kühveldada, seega on jõulufilme suhteliselt palju. Kahjuks on enamus aga kaunis kespärased. Nad ei pruugi olla halvad, kuid vaimustusse neist ei satu.

Elu24.ee on avaldanud nimekirja, mida soovitab jõulude ajal vaadata kino Sõpruse juhataja ja filmisõber Katrin Rajasaare. Nimekirjas on väga häid filme, kuid vaid vähesed on otseselt seotud jõuludega. Artiklil on ka kommentaare, keegi liitsõnu mittetunnistav filmi ekspert on toonud nimekirja filmidest, mis mingil moel on seotud jõuludega ja võiksid tekitada jõulutunnet:

National Lampoon's Christmas Vacation
The Santa Clause 1, 2, 3
Elf
Bad Santa
A Christmas Story
Fred Claus
Grinch
Deck the Halls
Gremlins 1, 2
It's a Wonderful World
Surviving Christmas
Love Actually
Jingle All the Way
Miracle on 34th Street
Ernest Saves Christmas
Grumpy Old Men
Grumpier Old Men
Alvin and the Chipmunks
Cheaper by the Dozen
Home Alone 1, 2, 3
Die Hard 1, 2 (3, 4 ei ole seotud jõuludega)


Inimene, kes on jõuludest vaimustunud, läheb selle nimekirjaga kas Amazon.co.uk-sse või mõnele torrentisaidile, kuid igaks juhuks tooks ära ka selle, mida on arvanud asjast üks salapärane Padutiineri nime all esinev kasutaja:

Lugenud läbi kõik kommentaarid, ei lisa ma siia midagi uut. Tõesti, parimad jõulufilmid on Home Alone kolm esimest osa ja Die Hard kaks esimest osa, kuna kaks viimast ei toimu jõululaupäeval. Love Actually on ainus artiklis toodud ja hea jõulufilm. Kommentaarides mainitud Bad Santa seevastu ei saa minu soovitust. Jingle All the Way on tore, kuid mitte väga. Kusjures mulle tundub, et see "filmiekspert" on otsinud IMDb-st jõulufilme ja valimatult siia reklaaminud. Ma tänan teda nimekirja eest, kuid ka Surviving Cristmas ei olnud eriti hea. Ja ka Elf - kuigi Will Farrel on hea, pole tegu eriti õnnestunud filmiga.

2 comments:

Unknown said...

Jingle All the Way on kohustuslik.

JEEEHMMMIEEEE!!!!!

PUT THA COOKI DOWN ! NAOW!

Ja Black Christmas.

Peeter said...

Ralf peab silmas seda, et Jingle All the Way's mängib Arnold Schwarzenegger. Ja Black Christmas ei tulnud mulle meeldegi. Jah, Die Hard on jõulumärul, Black Christmas jõuluõudukas. Mõlemad hea vaheldus kesistele perekomöödiatele.