Thursday 30 July 2009

Muusikavõhik

Jah, täiesti legitiimne on naerda nende üle, kes arvavad, et Pink Floyd'i albumil The Wall on solistiks Syd Barrett, kes lahkus bändist oma kümme aastat enne seda albumit. Minumeelest on aga ka naeruväärne mitte tunda popmuusikat. Seda ei pea tundma, aga kui sa seda kuulad, on ikka hale küll, kui teed seda valede nimedega. Loodan käesolevat loetelu tulevikus aeg-ajalt jätkata, looodan ka ehk abi selles; praeguseks siiski vaid kaheksa (üheksa) fail'i:

Corona - The Summer Is Magic

Ka lugu 1-2-3! (Train With Me) on omistatud Corona'le, aga The Summer Is Magic on Last.FM-is ansambli tipplugude seas kõrgel kohal. Last.FM-i salvestuvad teatavasti lookirjed kasutajate poolt, seega on valekirjed nende süü ja pole mingite plaadikompaniide süü. Igatahes tegelikult on nii The Summer Is Magic kui ka 1-2-3! (Train With Me) esitayas Playahitty ning kuigi segiajamine on igal juhul vale, on see siiski veidi mõistetav, kuna mõlema bändi solistiks oli Giovanna Bersola ehk Jenny B.

Corona - Be My Lover

Selle loo tegelikuks esitajaks on La Bouche, mille solistiks oli aga mitte Jenny B., vaid Melanie Thorton, kel on ehk sarnane hääl, kuid siiski ei saaks neid minu meelest segamini ajada.

La Bouche - The Summer Is Magic

Ringiga tagasi siis. Ei viitsi üle korrata, kes originaalesitaja on.

Alanis Morrisette - I'm A Bitch, I'm A Lover

Võeh. Esiteks on loo pealkiri lihtsalt Bitch, teiseks on esitajaks Meredith Brooks. On jah ehk sarnased hääled, aga no... Tahes-tahtmata tuleb meelde film Idiocracy, kus sarnasuse ja kellegi ignorantsuse tõttu esitati Charlie Chaplinit (mänginud teatud rolli) Hitleri pähe.

E-Rotic - Shut Up (And Sleep With Me)

Tegelikuks esitajaks Sin With Sebastian. Siin on mul segaduse kohta oma teooria. Keegi ignorant on arvanud, et kõik lood, millel on seksuaalse alatooniga sõnad, on niikuinii E-Rotic. No hüva, äkki omistate üheksakümnendate alguse hitid Let's Talk About Sex ja I Wanna Sex You Up ka neile? Esimese tegelik esitaja siis Salt'n'Pepa, teisel Color Me Badd.

Ace Of Base - Cocoo Jambo

Õigeks esitajaks siis Mr. President. Selle loo Keldriässadele omistamise kohta ei oska küll midagi kosta. Loo enda kohta aga seda, et see ei ole vist ameeriklaste jaoks veerimiskompatiibel (spelling compatible), igatahes kirjutatakse lugu tihti Coco Jumboo ja muud selle ja õige variandi vahepealsed variandid.

Bob Dylan - Stuck In The Middle With You

Sarnased hääled ja ka minuealiste jaoks vana lugu, aga esitajaks siiski Stealer's Wheel.

Pink Floyd - Who Let The Dogs Out

Ma nägin seda tsitaadilehel Bash.org ja mõtlesin, et keegi võis ju nalja teha, aga lisasin siiski selle siia loetellu, saab äkki veidi naerda. Aga viimaseks, kui mitte kaugeltki lõpetuseks natuke eesti keelt (loo mõttes):

Must Q - Rinna nibud

Kirjutasin meelega rinnanibud lahku, sest nii on ta levinud, aga isegi kokkukirjutatuna pole ta õige. Loo õige nimi on Praktiline armastus! See näide avas ukse paljudele uutele näidetele, kus loo tegelik nimi asendatakse sõnadega refräänist, aga ma ei viitsi.

1 comment:

Marca said...

Paar kommentaari siis - mina arvasin pool elu, et Playahitty laulja on mees :P Kuidagi gay-mehe hääl tundub, samas Corona puhul pole ma seda kunagi arvanud...imelik.
See seksiteemaliste laulude omistamine E-roticule on aga täitsa tõsi. Kunagi ammu oli Tartu Raadios mingi mäng, et arvake laulu esitaja ära ja seal Cool D lasi N.W.A. lugu "Art of Sucking Dick", mis on pmst karm gängstaräpp ja siis inimesed pakkusid ka esitajaks nii E-roticut kui ka 20Fingersit...No krt, ei ole ju võimalik! Tänu inimeste lollusele sain mina lõpuks Vennaskonna kasseti omanikuks, sest ilmselt olekski see mäng lõpetamata jäänud muidu :P