Sunday 19 April 2009

Telefoniga pildistatud

17.-30.aprillini toimub Raadio Uuno ja Expressionsi Suvekalendri fotokonkurss. /---/ Pane tähele! Pildi suurus peab olema vähemalt 1 Mega.


Hahaa! Ma saan aru, et on vaja beibedele ja eluvendadele peale minna, aga tegelikult annab selle lausega niimoodi norida, et jube kohe. Pole isegi seda, mis formaadis foto peab olema. Selle ühemegase lause juures on link reeglitele, aga seal on see, et ei tohi olla akt ja võõras pilt, ehk siis mitte formaadi täpsustus.



See pilt on tehtud telefoniga, JPG, originaalis 640 x 480, 40 kilo. Kui aga salvestada see kokkupakkimata TIFiks, on suurus kohe 930 kilobaiti ehk suhteliselt mega. Teine võimalus on näiteks selle sama JPG mõõtmeid muuta. Point on selles, et faili suurus pole tingimata kvaliteedi näitaja. Ning jah, minu fotokas teeb ka TIF pilte, aga 640 x 480 fotot sa kalendrisse ei pane.

Me oleme harjunud, et keskmine film ehk ~90 minutit AVI on 700 MB. Mina enkoodin parema kvaliteediga, seega tuleb ~90-minutiline film ~1,5 GB. Samas, 17 sekundit kokkupakkimata AVI on 4 GB, isegi väga ebakvaliteetse pildi korral. Nii et kvaliteet määrab suuruse, kuid suurus kvaliteeti ei määra.

No comments: