Friday 8 January 2010

Verepiisad aknalaual

Sai hiljuti ära vaadatud senimaani uusim Terminaator, ehk siis Salvation. Ei mõjunud nii põnevana kui eelmised, isegi kolmas. Samas, Ralf tõi välja, et postapokalüptilise filmina on ta vägagi nauditav. Igatahes veidi hiljem vaatasin kolmandat osa ning tegelikult ei pruugigi masinad inimesest niiväga erineda, vähemalt kuni süsteemitõrkeni on nad uskumatult pühendunud ja on täitsa valmis tootma analooge inimese ahastavale lausele ilma sinuta pole mõtet elada, nimelt ütleb T800: If you were to die, I will become useless. There will be no reason for me to exist.

Ning nüüd, kuulates Frankie Goes To Hollywood'i lugu Relax, tuli meelde, kuidas T800 ütles vestluses John'iga: Relax, ning samas ajal hakkas Kate hüsteeritsema ning T800 ütles talle ka, pisut valjemal toonil: Relax!

Nähtud sai ka uus finaaldestinatsioon, kus loomulikult on üsna alguses mitu sellist kohta, nagu peabki olema, et oi-oi, nüüd juhtub midagi, aga ei juhtu. Üsna alguses - 4:47 filmi - on ka koht, kus mingi auto sõidab läbi õliloigu ja vingerdab veidi. Kummivilina hääleks on aga... no ma ei tea, mis hääl see täpselt on, kuid seda häält kasutatakse filmides tihti siis, kui mingi orav või rebane jookseb kaamerast eemale. Samas, võib-olla see polnudki mõeldud naljana, vaid arvati näiteks, et keegi ei pane tähele, et kummivilin on hoopis multifilmiefekt.

Kusjuures, ma ei kavatsenud niimoodi ajal järge pidada, aga 6:55 olev esimene verine plärts pani küsima: On ka nii vä?. Ning sellega tuli meelde The Hills Have Eyes 2006. aasta versioon, mida hiljuti nägin ja kus tekkis ka kõva kahtlus toimuva reaalsuses. Nimelt mingi mees lasi endal pumppüssiga pea otsast ja pausi pannes oli näha, kuidas kolp oli seest täiesti tühi. Jah, võis olla, et ajud ja kõik lendasid momentaalselt välja, aga nii tühi siis?

Olen muidu üsna malbe filmivaataja ja mind ei häiri asjad, mis näivad teisi lausa marru ajavad. Aga selle filmi CGI oli jube, ma mõtlen need visioonikohad. Olgu, kui ma näiteks täpsustan, et käärid nägid väga ebareaalsed välja, võib vastu öelda, et unenäd ongi ebareaalsed, aga... Ja IMDb foorumi teemad stiilis 100 asja, mida õppisin... on väga abistavad mäletamaks absurdseid kohti. Nagu see, et kui su kolleegist kukub lihatükke, on kõige targem küsida, kas temaga on kõik korras.

No comments: