Wednesday 12 November 2008

Liiklusõnnetus

Kui vahvad on installikad! Millalgi 2005. aastal ostsin ühe LG DVD-kirjutaja. Oi kui tore, plaadilt loen, et on mingi Nero ja alt veel loen, et copyright (c) 2005 by Nero AG. Sealt saingi teada, et ostsin arvatavasti 2005. Nero jah, aga mis versioon? Arvestades aastaarvu mitte eriti uus. Panen CD lugejasse ja ette tuleb uhkelt:

LG DVD Writer Solution
Your complete digital media enterteinment suite

- Play DVDs and MP3s
- Make DVDs
- Burn data/music
- Directly Burn data
- Drive manual


Aga milline on neist Nero? Vähem arvutiga kursis olijale on selline menüü vist küll taeva kingitus. Olgu, õnneks kuvatakse hiirega valikute peale minnes programmi nimi, aga versioonist ei sümbolitki. Muidugi võib-olla on selle taga uskumine, et just see on Nero kõige ülim ja täiuslikum versioon, mida enam kunagi ei täiendata.

Ja muidugi. "Nero"-valikule vajutades tuleb progammi kirjeldus ja ainus nupp on back. Ainus võimalus midagi menüüst installida on niisiis install all, ainus teine valik on exit. Ega's midagi, tahaks ikka teada saada, mis versiooniga tegu, ja seega vajutan exit ning asun käsitsi CD kallale. Ka litsentsitingimustes on kõike muud peale versiooninumbri. Ega ma muidugi läbi ei loe, aga kohe alguses võiks see ju kirjas olla. Ahjaa, vahepeal mainin, et vanad Nero'd ei lähe Vista peal töölegi, hea, et mul ka XPga arvuti kodus.

Kui kõik ärainstallitud, saan teada, et see on 6.3.1.26. Aga kas poleks lihtsam olnud seda kuhugi kirjutada? Lisaks oli tegu 2004. aasta tootega, sama aastaarv oli mälu järgi ka tšekil, mille hiljuti ära viskasin.

No comments: