Saturday 8 May 2010

Valereklaam

Mu sugulane on õhtujuht ja ta armastab telefoniga Facebook'i staatusi muuta, tänu sellele ma tean, et hiljuti oli kuskil Tallinnas McDonald'si juubeliüritus. Login täna portaali Rate.ee ja ennäe, McDonald's juubelimäng! Suurelt ja uhkelt 15. juubeliaasta puhul korraldab McDonald’s Rate.ee kasutajatele põneva 10 päevase mängu.

On siis nii raske märkida, et 15. juubel on ainult Eestis? Võimalik muidugi, et ka muudes maades on McDonald's tegutsenud 15 aastat, aga... Jah, saab öelda, et targem inimene teab isegi, et McDonald's on vanem, aga ikkagi, see on valereklaam! Juubel on McDonald'sil küll, aga mitte 15., vaid 70. Või tahetakse inimestele sisendada, et maailma suurim kiirtoidurestoranikett ei alustanud mitte 1940 Ühendriikides, vaid sai alguse just pisikeses Tallinnas 1995?

Muide, panite tähele, et mina kautasin ülakoma, reklaamtekst aga rõhumärki? Siin blogis muidugi paistab see rõhumärk ülakomana, sest ameeriklased ei teagi, mis on rõhumärk. Mitte, et eestlased teaks... Õppige klaviatuuri kasutama! Teate ikka, et üht ülakoma kasutades tuleb let's go ja teist "ülakoma" kasutades letś go?

No comments: