Monday 21 December 2009

Out of memory

See firma, mille kaudu ma arvutijuppe ostan, lõpetab see aasta müügitegevuse. Neil on aga laoülejääke, mida nad eriti odava hinnaga ära annavad. Muidugi ega see hind nüüd teab kui palju odavam ei ole.

Kuigi oleks julm öelda, et mind peteti, lisaks vabandati ja lubati raha tagasi kanda, on fakt siiski see, et mõlemad kaubad olid lahtitehtud pakendis ja vähemalt kõvaketas oli kindlalt enne kasutatud, sest vaevalt, et Western Digital oma ketaste nimeks paneks ruum. Ketas aga on, vahemalt Windows'i testi järgi, korras. Mälu oli aga vales karbis ning vigane. BIOS tunnistas seda ja Windows ka, kuid viskas minuti jooksul sinise ekraani, kusjuures neid STOP: 0x000000... erroreid tuli väga erinevaid.

Lõpuks sai kaks erinevat buutivat Memtest'i tõmmatud, mõlemad jooksid kinni, kuid hiljem tõmmatuga sai kontrollitud töökorras mälu ja oli okei, nii et programm kuidagi vigaselt tõmmatud ei ole. Ja viimastel testidel, ehk siis vigase ja töötava mälu puhul oli ainult üks mälukivi korraga arvutis.

Ketas oli küll kallim, aga mälu eest kannavad nad raha tagasi.

Kunagi arvutiklassis kuulasin ühte lugu, kus kordas fraasi ocean of memories ja siis ma natuke laulsin kaasa. Arvutiõpetaja sai aga aru, et ma ütlesin out of memory ja sattus paanikasse.

No comments: