Monday 31 March 2008

Mingi klambriga

Ma ei viitsi unenägusid üles kirjutada, aga okei.

Eile nägin, et me tulime Leivi ja Kristiinaga mingilt olengult. Jõudsime Kristiina juurde, läksime üles, ja siis andis Leivi mulle Kristiina aadressi. Siis läksime Leiviga välja, kuid Leivi hoidis jalad ristis ja ütles, et tal on pissihäda. Meil aga polnud Kristiina uksekoodi ja kuigi Joonas elas lähemal, siis, kuna Leivi seda ei teadnud, ütlesin ma, et minu juurde on umbes kilomeeter. Hakkasime mööda maanteed minema. Nägime mingit staadiumit, mida ümbristes suur punane mitmekordne turnimisstruktuur. Noh, nagu laste mänguväljakutel.

Mina ronisin kolmandale ehk viimasele korrusele ja hakkasin seal jalutama. Leivi oli aga teisel korrusel ja küsis seal seisvalt turvamehelt, kus saaks pissile. Mina hakkasin ka teisele tulema, kuid turva ütles, et ma pole siia oodatud. Ma ütlesin midagi hullult tarka, umbes: „Sellest, mille vastu sul kirge ei ole, tuleb lahti lasta,” ja ronisin alla ning jooksin minema. Leivi tegi seal aga vist midagi väga valesti, igatahes, kui tagasi vaatasin, nägin enda poole veeremas suurt vaibarulli, kus kuhu sisse oli Leivi keeratud. Kuigi ta tahtis välja, võtsin ta sülle ja hakkasin läbi kinniste väravate minema.

Väravad olid kinni mingi klambriga, mida sai üles libistades ära võtta. Läksin väravast sisse ja pöörasin ringi. Uuesti ringi pöörates nägin mingit suurt veokit, mis tahtis väravast välja sõita. Tahtsin mööda minna, aga ta tagurdas ette. Jäin siis hoovinurka ootama ja küsisin Leivilt, mis juhtus seal staadionil, mida ta tegi. Siis ärkasin üles.

Täna olin kuskil kaubamajas, neil oli seal plaatide soodusmüük. Vaatasin plaate, keegi küsis Scooter’i plaati, ma nägin midagi sarnaselt must-valget, tahtsin teda aidata, aga see oli hoopis mingi vene plaat. Mingi väike blond pubekas trügis must mööda ja lükkas mu pikali. Kui ta tagasi tuli, nõudsin selgitust. Ta ütles: „No sorri, onju”.

Vaatasin Terminaatori plaate. Seal oli paar vana head plaati, aga need olid mingid uustrükid, mida esitles millegi pärast Dj X, ja millel olid mingid lisalood vahel. Hakkasin mingit plaati vaatama, aga tuli välja, et sellele plaadile oli neoonkollasel taustal kahvatusinisega kirjutatud Jää-Äär.

Edasi siirdusin mänguasjade osakonda, kust mingi poetöötaja tuli välja suure käruga, mille peal olid automudelid. Osakonnas sõitis mingi laps auto või rattaga ringi ja ütles Lisa Simpson'i häälega midagi mudelite kohta. Mudelitest edasi olid Legod. Millegipärast oli müügil pikk rida üksikuid mehikesi. Alates sellest roheliste dresside ja nokamütsiga vennast kuni arstideni.

Olid kolm arsti, üks punase lipsuga ja kaks viimast päikeseprillidega. Edasi tuli üks kiirabilennuk, mis maksis midagi üle 800.-. Kiirabimehed aga hakkasid rääkima, see prillideta ei osanud mingit operatsiooni täpselt teha, ja need prillidega assisteerisid. Kui oli aeg kõik sisse tagasi panna, ähvardasid prillidega mehed mitte enam õpetada. See punase lipsuga ütle midagi, et paneb samamoodi sisse tagasi, kui välja võttis.

Tegelikult oli see lipsuga mingi paha. Läksin tema tuppa. Hiljem hiilis sinna ka tema naine. Hüppasin talle peale, et teda küsitleda, kuid ta ütles, et ruumis on veel keegi. Lasin ta lahti ja ta läks taha nurka. Järsku haaras teda mingi käsi – see oli selle arsti tütar. Tütar hakkas ukse poole liikuma. Püüdsin ta kinni ja panin ta jalge vahele, nagu me hakkaks seksima. Aga seda me ei hakanud, ma hoopis küsisin ta käest mingeid asju. Mul oli huulepeal vesivill, mis oli katki läinud. Küsisin, kuidas ohatised paranevad, ja pakkusin seletuse välja. Ta noogutas.

Siis tuli isa koju. Meie tütrega olime just ukse taga ja sealt ta ka meid leidis. Me ütlesime, et ei teinud midagi, rääkisime vaid. Mees aga hakkas mind kägistama ja pähe taguma. Kuna ta oli aga purjus, kukkus ta maha ja ma panin jooksu. Hakkasin treppide poole jooksma. Trepiplatvormil polnud aga piiret, seega jooksin üle ja hakkasin kukkuma. Kukkumise asemel aga ärkasin.

Vot see oli väga pikk intro, tegelikult tahtsingi öelda, et nii mõnus, et teadvus mind õudse eest hoiab. Ja see on alati nii, et kui kuskilt kukun, siis ärkan üles. Ma usun, et see on teistel ka nii, aga tore ikkagi.

Friday 28 March 2008

Tudulõustad

Siia postitusse olen kirjutanud unenägusid, mida olen näinud taustaks mängiva muusika ajel. Esimene on aastast 1996, järgnevad alates umbes aastast 2006. Nimekiri täieneb aeg-ajalt.

Nancy - Kas ainult mulle nii näib

Armas unenägu. Musta peaga neiu jalutas mööda linna ja laulis mulle seda lugu. Lõpuks istus kiigele, mis oli seotud V-kujuliselt lahku kasvavate puude vahele.

P.M. Dawn - Set Adrift On Memory Bliss

Kõigepealt tuli see lugu kuskil suures saalis, kus oli just mingi pidu lõppenud. Seda, kas ma laulsin ise, ei mäleta. Samas unenäos, vähemalt samal ööl teiskorda tulles laulsin seda ise jalutades Tõraveres ja jõudes kuhugi punkrisse.

Crash Test Dummies - Mmm Mmm Mmm Mmm

Olin kuskil laste mängutoas, kus oli makk. Kuna lood (see ja järgmine) pärinevad kogumikult NRJ One Hit Wonders, kuigi erinevate osade pealt, olid nad unes sama plaadi peal. Panin need lood mängima...

Baha Men - Who Let The Dogs Out

...ja selle loo järgi ma tantsisin.

Max-Him - Fantasy

Istusin pika pidulaua taga, eemal laulis mingi esineja. Üks purjus külaline tõusis aga püsti ja hakkas valjuhäälselt lauljaga kaasa laulma. Algul püüdsid jooduiku sõbrad teda tagasi hoida, kuid lõpuks jäi isegi laulja vait ja lasi mehel laulda, kuna ta hääl oli nii intensiivne. Ja tegelikult ka, laulja hääl on ses loos väga tugev.

Vennaskond - Disko

Selline industriaalne lugu. Sellest ka ehk tank, mille eest pidin majade vahel varjuma.

ABBA - I Have A Dream

Mingi muusik mängis bussipeatuses seda lugu, kusjuures millegipärast akordionil, kuigi hääl oli kitarri oma. Andsin talle 25.- selle eest, et ta ABBA't mängis.

Reel 2 Real feat. The Mad Stuntman - R.E.X.

Kohtusin mingi naisterahvaga oma maja ees. Ei tea, miks suhtlesime koodnimedega, igatahes küsis ta minult, et kas mina olengi R.E.X.

Sylver - Turn The Tide (Level Mix)

Istusin oma kodu juures Riia-Vaksali nurgal teeäärse kõrgenduse peal kivileenil (alusel) paljalt vihmas ja lausin seda lugu. Mingi ingellik hääl laulis kaasa.

AIR - Suicide Undergound

Loomulikult filmist ajendatud unenägu, täpsemalt selle osa. Aga tegevus oli nagu filmi algus ja toimus kuskil ameerika matside talus ning kõigil meestel olid kaheraudsed käes. Taamal kõndis pika kleidiga Kirsten Dunst.

Michael Jackon - Wanna Be Startin' Somethin'

Lapsed ühes orus laulsid ja plaksutasid seda lugu (Ma ma sa, ma ma coo sa, ma ma se, ma ma sa, ma ma coo sa).

Real McCooy - Another Night

Sõitsin selili rula peal Tõraverre ja laulsin seda lugu.

L.A. Style - L.A. Style Theme

Mängisime Reet Linnaga Need for Speed kahte ja talle ei meeldinud see lugu, samas Joonasele meeldis.

Jam - Olen elult kõik saanud (tantsuversioon)

Rääkisin bändiliikmetele oma ideest sõnu muuta.

Chas & Dave - Rabbit

Olime Joonase maja ees ja üks mustanahaline, kes oli just kakal käinud ja haises, tuli meid kätlema ja ütles meie nimede vahele pidevalt "rabbit".

Spice Girls - Viva Forever

Olin Ralfi endise tüdrukuga, kellel oli vasakul põsel kolm suurt sünnimärki, voodis. Läksin vetsu ja seal tuli dušist vett otse paagi peale, samal ajal tuli selle laulu algus.

Roxette - How Do You Do!

Mina ja sõbrad käitusime lapsikult ja siis ütles mingi kommentaator, et me käitume vanast peast ka sellisena. Seejärel olimegi vanad ja meie nahk lotendas. Mina jooksin kahe toa vahet ja laulsin seda lugu. Taipasin justkui, et see on mask ja läksin peegli juurde ning kiskusin selle maha. Alt tuli välja mesilase toonides kuradinägu. Käisin ka sellega maja ruumid läbi, et hirmutada, ja siis kiskusin ka selle peegli juures maha. All olin praegune mina. Hakkasin tuppa minema ja teel pakkusin kuradi maski kellelegi, kes keeldus.

Michael Jackson with Paul McCartney - The Girl Is Mine

Jooksin lumisel tänaval, statiiv käes ja laulsin seda.

Lou Bega - Mambo No. 5

1) Kriidi hääl tahvlil.
2) Mingi purjus mees tegi kellegi sünnipäeval selle saatel tantsuduelli

Need unenäod polnud samal ööl

Maarja-Liis - Kohtumine

Selle loo muusikavideo, kus Maarja-Liis läheb kooli. Pikemalt loe siit.

Code One - Kuum.

Kõndisin mõõda looklevat teed, emme tuli vastu. Tema läks kodupoole ning veidi aja pärast avastasin, et mul pole pleierit ja igav on niiviisi kõndida. Hakkasin koju tagasi minema, tee viis justkui üle liivaluidete. Õues oli palav ja mu ees kõndis palja ülakehaga mees, kelle õlg oli natuke Päikesest põlenud. Tundus, nagu oleks nii tema kui samas olnud jäätisetreileris olev neiu leelutanud: Kuum, siin on nii kuum.

Ummamuudu - Tunnen ära

Tulin just Kümnendast Keskkoolist oma vanasse koju, kuid preaguse Feenox'i juurest keerasin ära. Tee peal kuulasin seda lugu pleierist ja laulsin valjult kaasa. Isegi sõnad olid õiged, kuigi üks salm polnud hästi meeles.

Kraftwerk - The Robots (Remix)

Nägin justkui telelkas, et mingi hiphopi-vennad on selle loo järgi teinud ja mitte eriti hästi. Ning kui ma ütlen hiphop, siis ega lisasõnu lood polnud, oli sama minimalistlik, kui originaallugu.

Roxette - Joyride

Ühe teatrietenduse lõpus lasti selle loo videot, mis algas muide kuskilt poole pealt. Etendus oli muidu draama, mitte üldse mingi komöödia.

Scooter - Maria (I Like It Loud)

Mingi neiu lasi seda tänavanurgal mobiilist ja rahvas laulis kaasa. Mina muidugi pahandasin, et see ei ole Scooter'i originaallugu; aga bänd, mille originaaliks ütlesin, oli, nagu peale und selgus, vale. Siiski, mingitpidi seotud, kuna tookord, kui seda orginaali kuulsin ja esitaja meelde jätsin, jätsin ka ühe teise huvitava loo meelde, mille esitajaks oli see, keda unes pakkusin.

E-Rotic - Fred Come To Bed

Mingi suure maja koridoris, veidi käänaku taga, viimases kabinetis käis äge vaidlus. Vaidlesid selle loo produtsendid, ukse taga istus naislaulja ja sinna tulid veel kaks meest ja mina. Unenäoväliselt olen palju mõelnud, kuidas taibati sinna loose sisse kirjutada nimi Fritz, keda hõlmav laul tuleb alles järgmisel plaadil. Ju ma siis polnud kunagi sõnu tähelepanelikult kuulanud. Unenäos aga kuulsin selgelt, kuidas naislaulja pakkus sõnu Cause he loves her ass and tits. So I tell you, Fred, come into my bed, if you don't I will call up Fritz.

2 Unlimited - No Limit

Käisin mööda linna, kusjuures kõik teadsid, mida ma kuulan ja vaatasid imelikult. Ühele eriti imeliult vaatavale mehele ma ütlesin, et jah, ma kuulad Haddaway'd ja mingeid artiste veel (enam ei mäleta), aga ma ei ole gei ja et miks mul on vaja kuulata Katy Perry't ja Lady GaGa't.

Boney M. - Gotta Go Home

Mu tuba oli teistsugune ja suurem. Oli mingi korteriläbu, kus oli palju teismelisi. Ühe poisi jaoks seadsin oma arvutile üles piiratud konto, valides viimasena taustapilti, kusjuures soovitut ei leidnud, aga see on mul reaalelus olemas. Üks mingi tüdruk soovis aeg-ajalt Boney M.'i mingit lugu, vist oli Ribbons Of Blue, aga igatahes tuli ema toast Gotta Go Home ja mina, oma suures usus, et teismelised teavad seda U-refrääni ainult Toe Tag'i loost, tulin neile ütlema, et näe, Legendaarne tuleb. Oli ka halbu tagajärgi. Minu Boney M.'i box set'i karp oli katki.

Mo-Do - Gema Tanzen

Mina ja mingi neiu jalutasime kuhugi heinaküüni, ku käis seksuaalne rollimäng. Laua nurgas oli üks kinniseotud sakslane, kes korruta: Gema, tanzen, gema tanzen.

Paul Parker – Riders On The Storm (Doors Of Perception Mix)

Olin mingis seltskonnas, kus keegi lasi pleierist kellelegi seda lugu (originaalesituses) ja küsis, kas ta saab sõnadest aru.

Eiffel 65 - Blue (Da Ba Dee)

Vaatasin filmi Airport ja piloodid laulsid seda lugu. Lugu aatast 1999 ja film ja selle järjed seitsmekümnendatest.

Whigfield - Sexy Eyes

Olime kuskil üritusel ja palusin Whigfield'il seda lugu Joonasele laulda.

Livin' Joy - Dreamer

Tegin testi, keegi küsis (rohkem ei mäleta, kuna kirjutasin ainult lühidalt üles ja nüüd ei meenu).

Dr. Bombay - Calcutta (Taxi, Taxi, Taxi)

Olime Joonasega lumisel talvel kuskil eramaja garaaži ees ja tegime seal pahandust ning perenaine laulis seda oma taksojuhist mehele, et panna teda ennast kuulama.

Bläck Rokit - Today I Kiss You

Kuulasin selle loo originaali, mida esitas U2, hmm...

Chic - Chic Mystique (Club Dub)

Olin kuskil külas ja ütlesin, et tean sea lugu ning ütlesin nime. Peremees lisas: Jah, aga Hanson'i remix sellest.

Snap! - Dream On The Moon

Temaatiline unenägu: olin ise robot ja kõndisin trepist üles. Iminapad ilid jalgade küljes magnetiga, nii et kui need trepiastmete vahele jäid ja ära tulid, tõmbasin nad magnetiga üles.

Culture Beat - Mr. Vain (Decent Mix)

Jooksin ühest hoovist tänava peale ning kuulen, et selle loo refrääni laudakse. Pööran ringi ja näen, et veidi eemal laulavad kaks vanemat naisterahvast viienda korruse rõdult seda lugu.

4 Non Blondes - What's Up? (Remix)

Olin mingis seltskonnas, nimelt mingi viieliikmelint kamp istus eemal oanurgas ja mina üritasin voodi peal magada. Siis hakkas kusagilt see lugu kostma ja ma äkasin üles ja hakkasin kaasa laulma.

Robbie Williams feat. Kylie Minogue - Kids (Radio Edit)

Me olime emaga Pariisis ja ei teadnud oma asukohta ning meil oli vaja veerand tunniga lennujaama saada. Läksime kuhugi majja, kus koridori lõpus oli ühes ruumis pika laua taga mingi istumine. Ema läks aga millegipärast ja pani kaasaskantava maki kapi peale, kust tuli vastav laul, ja hakkas koos peokülalistaega tantsima. Aga siis tuli...

Kylie Minogue - Come Into My World (Single Version)

...sinna mingi neiu, kes ütles, et viib meid oma lennukiga ära ja ma hakkasin talle tänutäheks sega lugu laulma.

Thursday 27 March 2008

Kass ja tema saba

Elas kord üks mees, kes abiellus minu emaga. See mees tegi endale reiti konto. Minu ema polnud reidist enne huvitatud, kuigi ta teadis seda portaali juba ammu. Nüüd aga, kui mees tegi reiti konto, tegi ikkagi mu ema ka, et ikka kindlalt näidata, kuidas ja kellega mees hõivatud on. Igati mõistlik samm ju. Mina veel aitasin talle valida ilusa nime ja andsin autoriseerimiskoodi. Aga nüüd...

Vahib hoolega, kes teda vaatas, kes teda hindas, jagab mulle seitsmeid... Viimane on mulle veidi piinlik, selles mõttes, et keegi teine mulle seitsmeid ei pane. Muidugi õnneks ei ole seda näha, et tema mulle paneb. Õnneks pole ta veel mulle kümneid pannud - kümnepanijad on ju näha.

Ma ei häbene, et ma reidis olen. Ega ma siis kohe reidipede ole. See, kes omab reidis pilte ja vahel seal niisama surfab, pole ju reidipede. Reidipede on see, kes lunib kommentaare ja feimi või haibib oma pilte toppi. Üks asi, millele ma ka halvasti vaatan, on endale kümnete panemine. Ja huvitav, kelle ma avastasin seda tegemast?

Ma tean, et mu ema võib mu blogi lugeda. Selgituseks siis - endale kümne panemine on sohi tegemine. Nagu näiteks see, kui ma oma blogile kirjutaks varjatud nimedega kommentaariks, et "Peeter, sa oled nii lahe ja su blogi jutt on just see kõige õigem tõde". Või siis näiteks kui muusikaprodutsent ostab kokku oma bändi plaate, et bändi müüginumbreid tõsta.

Sellest tuli küll ju suur skandaal, et David Brandes, Vanilla Ninja mänedzer, ostis kokku Vanilla Ninja plaate... Alati ei pea kass ise oma saba kergitama.

Wednesday 26 March 2008

Relatiivsusteooria

When you sit with a nice girl for two hours, it seems like two minutes. When you sit on a hot stove for two minutes, it seems like two hours. That's relativity.


Albert Einstein

Tuesday 25 March 2008

Klapiga iPod

Tsau, pole ammu kirjutanud. Eilsest tänaseni on pikk aeg, näiteks liblika jaoks on see terve elu, vähemalt nii räägitakse. Ja ega me ei tea ka ju, kuidas näiteks koerad ajast aru saavad. Suhteliselt on koera jaoks muidugi alati aeg pikem – mu sõbra koer on 14; inimene on sel ajal alles tatikas, aga koera kohta on see ikka kõrge iga.

Kes täna väljas on käinud, teab, et seal on praegu pisut ebamugav olla. Tartus vähemalt tuiskab, ja muidu ka, kuigi mind külm ei morjenda, kui ikka nägu annab malbeid paanikahäireid, siis on ka minu jaoks liiga külm.

Mul oli sügisel idee, et kasvataks talveks habeme. Neiud arvatavasti ei saa kunagi tunda, kui soe on talvel habemega, nende jaoks on habe ainult „kole” ja „rõve”. Ega habe väga märgatavalt ei soojendagi, aga on ikka vahe küll, kas oled talvel habemega või palja lõuaga. Kirun aga ennast, sest arvestasin valesti. Hakkasin juba septembris või oktoobris habet kasvatama, kui olid veel väga soojad ilmad. Veebruaris aga oli mulje, et talv on otsas, seega ajasin habeme ära. Nüüd võite 10 x arvata, kas ma kahetsen või ei. Vahepeal on ju mitu külmalainet olnud.

Veidi kahetsen ka seda, et tulin koju bussiga. Minnes tuiskas mulle otse näkku, tulles aga oli tuisk seljatagant, seega oleks lahedam jalutada olnud. Aga no ma teen alati nii, et kuigi ma bussi ei oota, siis kui buss on ees, lähen bussile. Bussis nägin väikest tüdrukut mobiiliga rääkimas. No ei ole jah enam ime see, kui ka esimese klassi inimestel on mobiil. Aga hiljuti nägin ühte mitte päris vanamemme, aga sellise soliidses eas daami, kel helises bussis telefon. Veidi piinlik on, aga millegipärast ootasin, et naine võtab välja mingi vana Nokia ja hakkab hoolega vastamisnuppu otsima. Aga ei, ilus klapiga telefon oli, Sony Ericsson niikuinii. Nii et pole midagi, et üle kolmekümneviiesed ei oska elada. Muidugi tegelikult on palju neid, kes siiski ei oska, st ei adapteeru uuele tehnikale, aga tooks jälle näiteks on vanaisa, kellel on 80-gigane iPod, mida ta aktiivselt kasutab, kuigi endal tuleb järgmine aasta samasugune juubel, kui palju on äsjamainitud aparatuuril gigasid.

Monday 24 March 2008

R.E.X.

Mulle on tulnud laulud unenäkku kas lihtsalt taustaks, või siis, et keegi, ka mina ise, laulab. Aga seda pole veel juhtunud... Kuulasin laulu pealkirjaga R.E.X. ja nägin unes, et ma kohtusin mingi naisterahvaga oma maja ees. Ei tea, miks suhtlesime koodnimedega, igatahes küsis ta minult, et kas mina olengi R.E.X.

Aa, ja lauludega seoses see, et Last.FM on kas hetkel purjus või siis ei saada minu klient infot, igatahes on mul viimati kuulatud lood mingi kaks päeva tagasi. Ja ei ole scrobbling off, kes seda pakkuma hakkas...

Wednesday 19 March 2008

Normaalsete naistega...

Me pidime emaga sõitma Pensioniametisse, mis teatavasti asub linna teises otsas. Millegipärast läksime sinna bussiga number 1, mis vist sinna ei sõidagi. Veel kummalisem on see, et hakkasime aga teises suunas sõitma, nii, et jõudsime välja Füüsika Instituudini.

Füüsika Instituut aga oli hoopis viiekordne pentagooni-kujuline* maja, kusjuures iga järgmine korrus oli eelmisest väiksem, ja see oli pruuni värvi. Kui kellelegi midagi ütleb, siis nagu Marletto Tower Heroes of the Might and Magic’us (see, kust defence skill’i saab). Buss seisis peatuses ja bussijuht hakkas läbi mikrofoni rääkima ühe Kristiga; väike tüdruk, seisis üsna minu lähedal. Tüdruk rääkis vastu ka, aga bussijuht vist eriti ei kuulnud. Ta küsis midagi üle, ja tüdruk vastas: „Ah, ei midagi”.

Peale tulid mingid vanamutid ja mõned reisijad pakkusid istet. Ka mina tõusin paar korda püsti, aga minu iste ei kottinud vist kedagi. Istusin üsna ees, minu ja bussijuhi kabiini vahel oli veel üks vaba koht. Sinna istus üks vanamutt; istmed olid nii, et me olime selgadega vastakuti. Järsku pöördus vanaeit ringi ja hakkas oma õliste kätega mind silitama, öeldes: „Sa meeldid mulle”**. Tõusin püsti ja üritasin vanamuti õlisest (või rasvasest?) haardest vabaneda, pomisedes kõva häälega midagi sellest, et olen nõus ka jala läbi linna minema, kui ainult ta haardest vabanen.

Lõpuks sain lahti ja jooksin bussi keskele ema vastu istuma, kes andis mulle mingi salvräti, millega hakkasin õli maha nühkima. Ütlesin veel: „Normaalsete naistega mul ei vea, aga vanamutid hakkavad küll külge lööma.”, või midagi sellist.

Ärkan ja mõtlen unenäole. Huvitav unenägu oli.

____
* Kirjutan eesti spelleriga MS Wordis ja speller ütles, et pentagoon on õige
** Joonas vast tunneb ära, kust see lause võib pärineda

Tuesday 18 March 2008

Lootusetu õpetaja

imp ütleb:
ja ma kasutan ära seda, et sa ei hakka iga paranduse peale vinguma nagu armuvalus pubekas
imp ütleb:
mis kurad "i`m"?
imp ütleb:
jäta eluks ajaks meelde
imp ütleb:
´ ja ` võivad näha välja kui ülakomad, aga nad ei ole seda
imp ütleb:
´ ja ` on RÕ-HU-MÄR-GID
imp ütleb:
ülakoma on '
imp ütleb:
ehk siis see nupp, mis asub enteri kõrval, õ all ja shifti peal
imp ütleb:
backspacest vasakul on rõhumärgid
imp ütleb:
ei usu? proovi trükkida ´+e ja `+e
imp ütleb:
tulevad é ja è? vot. rõhumärgid

____
imp: see on vist eestlaste üldine viga
imp: kui inglise keeles on "a", mis hääldatakse "e", siis eestlased
kirjutavad "e"
imp: sa kirjutad "okay" asemel "okey"
imp: irampuse puhul häirib, et ta pidevalt kirjutab "anyway" asemes
"enyway"
imp: ja ükskord kirjutas ta "gay" asemel "gey"
imp: no see võis ka trükiviga olla... aga arvestades "enyway"-näidet,
kahtlen siiski natuke

Monday 17 March 2008

Mängin ikka veel mudelitega



Dodge Viper, Lamborghini Countach ja Porsche 959. Mhmh, sissekanne sarjast "ikka veel", mille algataja on inedible.

Sunday 16 March 2008

Maasikad on ülehinnatud

Liitusin Orkutis kommuuniga Värsked herned. Ei tea, kuidas on teiste liikmete suhted maasikatega, aga mina liitusin selle kommuuniga põhjusel, miks paljud liituvad erinevate kommuuunidega - et näidata oma eelistusi. Mhmh, paljud ikka liituvad kommuunidega selleks, et seal pidevad foorumis osaleda? Nii, ja mis puutuvad siia maasikad? Mina nimelt liitusin selle kommuuniga mitte ainult näitamaks, et mulle meeldivad herned, vaid et minu meelest on herned iga kell paremad kui maasikad, mille järgi enamik inimesi paistab arust ära olevat. Maasikad on ülehinnatud.

Praemunad oliiviõliga

How many psychiaterists would it take to change a lightbulb? One, but the lightbulb has to want to change.

Friday 14 March 2008

Jumal näitab fakki



See on Eta Carinae nebula complex (NGC 3372), ehk Kiili tähtkujus olev Eeta udukogu. Ja see väike kujutis pildi vasakul küljel seletab, ma arvan, sissekande pealkirja. NGC tähis on taga juhuks, kui keegi tahab seda pilti guuglist otsida - pildi originaalsuurus on 1280 x 827.



See aga on Helix Nebula (NGC 7293). Veevalajas asuva Helixi udukogu hüütakse ka Jumala silmaks; antud pilt on ka mu praegune lauapealne tapeet. Originaalsuurus on 1280 x 1280.

Wednesday 12 March 2008

Jason ja argonaudid

Vanakreeka müüdid on ikka suht jõhkrad küll. Esiteks olid nende jumalad mitte õiglased, vaid väiklased ja omakasupüüdlikud, teiseks käib pidev ohverdamine ja tapmine. Oli üks mees, Jason, kes põgenes ühe teise mehe, Aeëtese eest. Aeëtese tütar, Medea, aga oli Jasonisse armunud ja aitas teda. Ta takistas oma isa, Aeëtest, sellega, et tappis oma venna ja loopis tema kehaosi oma isa teele ette, et isa peatuks ja nad üles korjaks.

Thursday 6 March 2008

Seda tüdrukut seal neljandas reas

On inimesed ja on muusikakollektiivid ehk lühidalt bändid. Mõned bändid meeldivad inimesele ja ta nimetab seda lemmikbändiks. Mõni läheb isegi niikaugele, et nimetab end mõnda "bändi läbi ja lõhki" tundvaks. Siin tulen mina ja ütlen: "Ei!".

Loomulikult võib tal õigus olla, kuna ta näiteks kogu bändi diskograafia, vähemalt nende ametlikud stuudioalbumid, läbi kuulanud. Aga äralaitmatu ülbus on bändi tundmist väita, olles läbi kuulanud vaid bändi best of'i. Umbes-näiteid ma ei hakka tooma, seega räägin endast.

Mina tunnen ja tean vaid kolme suurt bändi: ABBA, 2 Unlimited ja üllatus-üllatus: Iron Maiden. Viimast ma ei loeks oma lemmikbändiks, aga ma olen neilt kõik peale ühe stuudioalbumi läbi kuulanud, lisaks veel nende live plaadid. Isegi oma noorusest pärit lemmikut - Roxette - ei saa ma selles kriteeriumis mainida, sest nende esimene album ja hispaaniakeelsed balladid on mulle veel võõrad. Ka Madonna ei saa mainitud, sest tema albumid enne 1989. aasta "Like A Prayer'it" on mul ka kuulamata. Muide, nii Madonna kui ka Roxette'i kuulmata albumid on mul olemas, aga pole olnud viitsimist. Ja Iron Maiden on pooltsiit, sest ma ei kuulanud teda täie tähelepanuga.

Muidugi tean ma kõiki või enamikke lugusid bändidelt, kes ongi välja lasknud ühe või paar plaati, aga noh, see pole suur saavutus, kui ma olen kuulnud, näiteks, kõiki Nancy lugusid, ehkki ta ilmutaski vaid ühe plaadi + mõne loo pealekauba.

Eesti poppmuusika vallast ka küsimus: Mis loost on pärit antud sissekande pealkiri? Ning eriti hea meel on mul öelda, et guuglist vastust ei leia, vähemalt mina ei leidnud. Vaatasin küll ainult esilehte, aga esilehel on minu loogika järgi täpseimad vasted.

Viens malks

Panin endale uue Windows'i peale, ehkki see lause on tegelikult väga vale. Esiteks, ninatargad hakkavad ju siin erutuma teemal "kas tõesti endale, mitte oma arvutile?", ja teiseks... No "uus" kõlab nii, nagu ma paneks mingi Vista või siis XP ekstreemse uuenduse, aga ei. Tavaline XP.

Aga igatahes kuidagi mõnus tunne on, et mingis mõttes ju nagu uus arvuti - oh seda installimise põnevust küll.

Tuesday 4 March 2008

Õiglusetunne

No mõnes mõttes. Püüan alati seemendada torrente vähemalt saja protsendini. Samas kui torrentil on paarkümmend siidi ja mul tahavad teised asjad tegemist, ei ole mul kahju katkestada. Kui torrentil on aga vaid paar siidi, siis ma seemendan ikka hoolega. Praegu on kahesiidine Windows XP näiteks juba peaaegu viissada protsenti.

Ahjaa*, eile oli padjasõda Annika, Pille ja Rosinaga. Annika pani Rosinale hullu tou vastu pead, ja me nii naersime, kuigi alguses oli valus.

____
* arvutijutt on igav ja ei köida lugejaid